Astronomi i parë që vëzhgoi planetin Neptun

Astronomi i parë që vëzhgoi planetin Neptun

Galileo Galilei më 28 dhjetor 1612, bëhet astronomi i parë që vëzhgon planetin Neptun, ndonëse gabimisht e quajti atë si një yll të palëvizshëm.

Për këtë arsye, Galilo nuk njihet si zbuluesi i Neptunit, megjithëse disa shkencëtarë thonë se në shënimet e tij, astronomi italian thotë se ylli dukej sikur lëvizte, siç është veçoria e planetëve.

Neptuni është planeti më i largët në Sistemin tonë Diellor. Emri i tij vjen nga perëndia romake Neptuni dhe është emëruar pas ngjyrës së tij blu.

LEXO EDHE:

Back to top button