Ata refuzuan një ofertë prej 30 milionë euro për të blerë shtëpinë e tyre – një shikim do të zbulojë arsyen

Ata refuzuan një ofertë prej 30 milionë euro për të blerë shtëpinë e tyre - një shikim do të zbulojë arsyen

Shumica e njerëzve do të ishin të emocionuar të merrnin një ofertë prej një milion dollarësh në shtëpinë e tyre, por familja Zammit nga Australia nuk është një prej tyre.

Kjo familje refuzoi një ofertë nga një kompani ndërtimi me vlerë 50 milionë dollarë australianë (30 milionë euro) për t’u larguar nga shtëpia e tyre pallati.

Përkatësisht, për shkak të lagjeve që kompanitë e ndërtimit po rinovojnë, pasuria e tyre e paluajtshme bie në sy përballë të gjitha ndërtimeve të reja që e rrethojnë, por pronarët ende nuk pranojnë t’u dorëzohen kërkesave të tyre.

Prona mbresëlënëse ndodhet në periferi të Quakers Hill, 40 minuta nga qendra e Sidneit dhe ka një rrugë të gjerë me pamje nga Malet Blu befasuese.

Vendimi i tyre për t’i rezistuar tundimit u mbështet nga fqinjët e tyre, si dhe agjenti lokal i pasurive të paluajtshme Taylor Bredin, i cili lavdëroi familjen për 7News.

“Fakti është se shumica e njerëzve e shitën tokën shumë vite më parë, por këta njerëz mbajtën. Urime”, ka thënë ai dhe më pas ka shpjeguar se në tokën e tyre mund të ndërtohen rreth 50 shtëpi të reja, ndaj është e qartë pse janë “mbytur” nga ofertat.

Edhe pse familja është e lumtur që ka ende shtëpinë e tyre, ata shpjeguan se periferia nuk njihet nga gjendja që i priti kur blenë pronën 10 vjet e gjysmë më parë.

“Dikur ka qenë tokë bujqësore me shtëpi të vogla dhe vila. Çdo shtëpi ishte unike dhe kishte aq shumë hapësirë, por nuk është më kështu. Thjesht nuk është njësoj”, zbuloi Diane Zammit në një intervistë.

Një fqinj tha: “Jam shumë i lumtur që refuzuan të shesin. Kjo e bën rrugën tonë shumë më të sigurt për fëmijët tanë dhe lëndina e tyre e madhe pranë nesh na bën të ndihemi sikur kemi më shumë hapësirë.”

Fqinjët tanë nuk e kuptojnë sepse shtëpitë e tjera janë shumë afër njëra-tjetrës. Ne u jemi shumë mirënjohës atyre! Shpresoj se do të qëndrojnë”, shtoi ai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button