Autoritetet zvicerane u thonë qytetarëve ‘të përgatiten për dimër’ duke blerë dru dhe qirinj

Autoritetet zvicerane u thonë qytetarëve ‘të përgatiten për dimër’ duke blerë dru dhe qirinj

Mbikëqyrësi më i lartë i energjisë elektrike i Zvicrës ka thënë se publiku duhet të presë ndërprerje të përkohshme të energjisë këtë dimër në rastin më të keq.

“Të gjithë duhet të mendojnë se çfarë do të bëjnë në rast të një ndërprerjeje që zgjat disa orë”, ka thënë Werner Luginbühl, president i Komisionit Federal të Energjisë Elektrike (ElCom).

 

Dhe Stella Jegher e Pro Natura kritikoi qeverinë se nuk po bën përpjekje për të kursyer energjinë elektrike.

“Ne harxhojmë sasi të mëdha energjie”, i tha ajo SonntagsBlickExternal.

“Vetëm në konsumin e përditshëm, industria, biznesi dhe familjet private mund të kursejnë rreth një të tretën e energjisë elektrike pa e vënë re”.

LEXO EDHE:

Back to top button