Ballazhi: Mësimi online, një e keqe e domosdoshme

Megjithëse disa studentë dhe prindër reagojnë ndaj futjes së mësimdhënies online, situata reale imponon se ajo është një e keqe e domosdoshme, tha në paraqitjen e sotme në emisionin “Rruga drejt” në Alsat, psikologu Safet Blazi.

- Advertisment -

Sipas tij, situata është delikate jo vetëm për studentët por edhe për të rriturit dhe se periudha e kthimit në normalitet do të jetë një sfidë e gjatë për të gjithë.

Nuk do të jetë e lehtë, por, në një farë mënyre, ne të gjithë jemi në këtë film, duke folur me kusht, kështu që nuk është vetëm një kategori njerëzish, është ekskluzivisht për ta që e gjithë kjo situatë është tipike. Pra, edhe kur kemi të bëjmë me një situatë që zgjat më shumë në një farë mënyre, e pëlqen apo jo, sistemi ynë psikik ngadalë po rimëkëmbet dhe di të krijojë mekanizma për të pranuar atë realitet dhe në një farë mënyre të dijë se çfarë të presë dhe të bëjë. “Do të jetë më lehtë të përballesh me të gjithë situatën,” tha Ballazhi.

LEXO EDHE:

Back to top button