Baush: Shteti ka instrumente që të veproj edhe ndaj “Marrëveshjeve xhentëlmenë”

Baush: Shteti ka instrumente që të veproj edhe ndaj “Marrëveshjeve xhentëlmenë”

Eksperti për çështje ekonomike, Abil Baush i ftuar në “Magazina Ekonomike” në Alsat flet për çështjen nëse përmes masës për subvencionim të energjisë elektrike dhe marrëveshjes xhentëlmenë Qeveria ka favorizuar disa komani të caktuara. Sipas tij, disa komisione të caktuara kanë mundësinë që të veprojnë edhe gjatë arritjes së marrëveshjeve të këtij lloji”, shkruan Alsat.

“Komisioni për mbrojtjen e konkurrencës duheshe të kontrolloj se cilat ndërmarrje i kanë marrë ato të holla. A po i përkëdhelim këta operator ekonomik. Të shohim se kujt po i japim energji elektrike të subvencionuar. Ato janë para të buxhetit. Kjo mbrojtje e konkurrencës duhet të shoh se mos vallë favorizohen kompani të caktuara. Ndërsa nga viti 2020 e këndej shohim se po veçohen disa kompani”, tha Abil Baush, profesor universitar. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button