BE do të përdorë fitimet nga asetet e ngrira ruse për armë në Ukrainë

BE do të përdorë fitimet nga asetet e ngrira ruse për armë në Ukrainë

Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Evropian ranë dakord të hënën mbi kuadrin ligjor që do të rregullojë përdorimin e fitimeve nga asetet e ngrira ruse për të shkuar në Ukrainë, përmes Fondit Evropian të Paqes (EPC).

Sipas Përfaqësuesit të Lartë të BE-së, Josep Borrell, menjëherë pas përfundimit të Këshillit të Punëve të Jashtme të BE-së në Luksemburg, të ardhurat e papritura nga asetet e ngrira ruse në Evropë do të përdoren në mënyrë të qetë për të mirën e Ukrainës.

Rreth 1.4 miliardë euro do të jenë në dispozicion gjatë muajit të ardhshëm dhe 1 miliard euro të tjera deri në fund të vitit, tha ai.

Këto para do t’i ndahen Ukrainës për tre qëllime: mbrojtje ajrore, municione dhe mbështetje për industrinë ukrainase.

LEXO EDHE:

Back to top button