BE-ja ndalon paketimin plastik në industri deri në vitin 2030

BE-ja ka arritur një marrëveshje për të ndaluar ambalazhimin e ushqimeve plastike dhe kontejnerët me përdorim të vetëm në katering deri në vitin 2030, raporton France-Presse

Paketimi prej letre ose kartoni do të vazhdojë të lejohet.

Eurodeputetët ranë dakord për tekstin kryesor të Marrëveshjes së Gjelbër, i cili përcakton objektivin e reduktimit të sasisë së mbetjeve nga të gjitha llojet e paketimeve në BE me 5% nga 2018 në 2030, pastaj me 10% deri në 2035 dhe me 15% deri në 2040.

Ndalohet gjithashtu shtimi i substancave polifluoroalkil (PFAS), të cilat janë “ndotës të përhershëm” të dëmshëm në ambalazhet e ushqimeve.

LEXO EDHE:

Back to top button