BE-ja pranon të ndihmojë në gjetjen e një zgjidhjeje mes Shkupit dhe Sofjes

Ka një marrëveshje mes anëtarëve të BE-së që duhet të ndihmojnë në gjetjen e një rruge dhe zgjidhje për mosmarrëveshjen mes Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë, sepse procesi i zgjerimit po bëhet gjithnjë e më shumë çështje sigurie, tha ambasadorja gjermane Anke Holstein në Shkup, optimizëm i moderuar për një hap përpara në procesin e pranimit në BE gjatë presidencës franceze të BE-së.

“Franca, e cila mban presidencën e Bashkimit Evropian, aktualisht ka një rol udhëheqës në BE. Por ne të gjithë pajtohemi se duhet të ndihmojmë për të gjetur një mënyrë dhe një zgjidhje që do të jetë e mirë për Maqedoninë e Veriut dhe Bullgarinë”, tha Holstein në pyetjen nëse Gjermania ka ndonjë plan për të ndihmuar në zgjidhjen e mosmarrëveshjes midis Shkupit dhe Sofjes.

LEXO EDHE:

Back to top button