BE ndalon përdorimin e IA me rrezik të lartë

BE ka vendosur kufirin për përdorimin e Inteligjencës Artificiale në Europë.  “Sistemet me rrezik të lartë për mbikëqyrje masive do të ndalohen, me disa përjashtime të lejuara për teknologjinë e diskutueshme të njohjes së fytyrës, në rast nevoje për luftën kundër terrorizmit dhe mbrojtjen e sigurisë publike”, shkruhet në projektligjin e ri, i pari për IA, që Komisioni Europian do ta zbulojë më 21 prill.

- Advertisements -

Sipas këtij projektligji, kompanitë që nuk janë në përputhje me rregulloret e BE-së mund të gjobiten deri në 20 milionë euro ose me 4% të xhiros së tyre./ATA

LEXO EDHE:

Back to top button