Bitcoin bie në nivelin më të ulët në 18 muaj me 200 miliardë dollarë humbje javore

Vlera totale e tregut të kriptomonedhave ra 7.1% në 963 miliardë dollarë, për mbi 300 miliardë dollarë humbje në më pak se një javë

Çmimi i Bitcoin të martën ra në nivelin e tij më të ulët në 18 muaj, ndërsa shitja vazhdon në tregjet e kriptomonedhave dhe të aksioneve globale me frikën e recesionit që rrjedh nga rritja e normës së Rezervës Federale.

Bitcoin, kriptoma më e madhe në botë për nga madhësia e tregut, pa çmimin e tij duke rënë më tej në 20,846 dollarë në 02:00 GMT, duke shënuar nivelin më të ulët që nga 16 dhjetori 2020, sipas shifrave zyrtare.

Kapitalizimi i tregut i Bitcoin gjithashtu ra në rreth 400 miliardë dollarë në atë kohë, që është një humbje javore prej 200 miliardë dollarësh.

Çmimi më vonë u ngjit përsëri në 22,850 dollarë në 0536 GMT për një humbje ditore prej më shumë se 10%.

Ethereum, altcoin më i madh në botë për nga vlera e tregut, pati çmimin e tij në 1075,80 dollarë në 0230 GMT — më i ulëti që nga 14 janari 2021. Më vonë u rrit në 1,225 dollarë në 0537GMT për një rënie ditore prej 9,3%.

Vlera totale e tregut të kriptomonedhave ra 7.1% në 963 miliardë dollarë në 0537GMT, që është më shumë se një humbje prej 300 miliardë dollarësh në më pak se një javë.

Humbjet masive në tregun e kriptove vijnë pasi bursat amerikane vazhdojnë të bien mes frikës se shtrëngimi agresiv monetar i Fed kundër inflacionit të lartë rekord mund të shkaktojë një recesion në ekonominë më të madhe në botë.

Dow Jones ra 2.8% për të mbyllur të hënën me një humbje masive prej 876 pikësh. S&P 500 humbi 3.9%, ndërsa Nasdaq i teknologjisë së rëndë pëllumbi 4.7%.

Takimi dyditor i Fed do të përfundojë të mërkurën në orën 18:00 GMT dhe pritet gjerësisht të bëjë një rritje tjetër të normës me 50 pikë bazë.

Banka qendrore mund të sinjalizojë 75 pikë bazë të rritjes së normës së interesit për takimin e saj të shtatorit për të zbutur inflacionin e konsumatorit që u rrit çdo vit me 8.6% në maj.

LEXO EDHE:

Back to top button