Bëjeni vetë! Krem sallatë me patate, pulë dhe vezë

Sezoni i festave dhe festave ka filluar. Për ata që kanë pak famë në familje, tani është koha për të krijuar një menu. Për të filluar, ne rekomandojmë sallata që jo vetëm ndriçojnë çdo tryezë, por pëlqehen nga të gjithë. Rusët dhe mimozat bëhen çdo vit, por ka shumë receta që mund të zëvendësojnë këto sallata të famshme. Kjo recetë për sallatën me patate, pulë dhe vezë është pikërisht e tillë. Sallata e festave me pamje të bukur, të shijshme dhe me shtresa do të jetë një hit i vërtetë në çdo tryezë.

Përbërësit:

– 3 vezë
– 3 patate
– 1 karotë
– 1 qepë
– 20 ml uthull
– 2-3 turshi
– 3-4 ullinj
– 250 g mish të bardhë të tymosur
– 200 g djathë të tymosur
– majdanoz
– majonezë sipas shijes

Përgatitja:

Prisni qepën, më pas shtoni një lugë uthull, më pas mbulojeni me uthull dhe ujë. Duhet të ketë ujë të mjaftueshëm për të mbuluar qepët, kështu që lërini të marinohen për rreth 15 minuta.

Ziejini patatet, vezët dhe karotat. Kur perimet të jenë ftohur, grijini në rende, më pas prisni kastravecin dhe ullinjtë, si dhe mishin e bardhë.

Vendosni një unazë (kallëp për formësim) në një tas të madh dhe lërini patatet të jenë shtresa e parë dhe rrafshoni. I rregullojmë me kripë dhe piper, më pas e lyejmë me majonezë. Sipër vendosni qepën e marinuar që keni kulluar. Shtresa tjetër është pula e tymosur. Përhapeni me majonezë, më pas shpërndani turshitë. Rendisim karotat dhe më pas i mbulojmë me majonezë.

Shtoni kripë kur mendoni se është e nevojshme. Spërkateni me djathë të grirë, lyeni me majonezë, më pas spërkatni me vezë. Mbulojeni me film ushqimor dhe vendoseni në frigorifer për 4 orë. E zbukurojmë me majdanoz, ullinj dhe shegë.

LEXO EDHE:

Back to top button