Botoxi mund të ndihmojë ata që vuajnë nga depresioni

Botoxi mund të ndihmojë ata që vuajnë nga depresioni

Fanatikët e Botox -it e pëlqejnë për vetitë e tij kundër rrudhave.

Por studiuesit besojnë se injeksionet mund të kenë një përfitim tjetër – duke shmangur disponimin e keq.

Dhe nuk është vetëm depresioni. Shkencëtarët gjermanë mendojnë se mund të ndihmojë edhe pacientët me çrregullim të personalitetit kufitar, të cilët shpesh vuajnë nga depresioni, shkruan DailyMail.

Botox-i funksionon duke relaksuar muskujt e fytyrës për të zbutur vijat dhe rrudhat.

Studiuesit pretendojnë se të njëjtat efekte, të cilat zgjasin për tre muaj, janë përgjegjëse për çdo përfitim të shëndetit mendor.

Dr. Axel Wollmer, një psikiatër në Universitetin Semmelweis dhe autor i vjetër i studimit, tha: ‘Organizata Botërore e Shëndetësisë vlerëson se numri i njerëzve që vuajnë nga depresioni është afërsisht 280 milionë’.

“Trajtimet e krijuara si psikoterapia ose ilaçet kundër depresionit nuk funksionojnë mjaftueshëm për rreth një të tretën e pacientëve, kështu që ekziston nevoja për të zhvilluar opsione të reja trajtimi, dhe këtu mund të kenë një rol injeksionet [Botox]”

LEXO EDHE:

Back to top button