Britanikët mund të përballen me ndërprerje të planifikuar të energjisë këtë dimër

Britanikët mund të përballen me ndërprerje të planifikuar të energjisë këtë dimër

Shtëpitë dhe bizneset në Mbretërinë e Bashkuar mund të përballen me ndërprerje të planifikuara të energjisë këtë dimër nëse nuk është në gjendje të importojë energji elektrike nga Evropa, teksa lufton të furnizojë termocentralet e saj me gaz, ka paralajmëruar Rrjeti Kombëtar i vendit.

Kompania tha në Perspektivën e saj Dimërore se masa të tilla ishin “të pamundura”, por paralajmëroi se ndërprerjet e furnizimit ishin një mundësi nëse kriza e vazhdueshme energjetike e shkaktuar nga pushtimi rus në Ukrainë përshkallëzohej, shkruan Al Jazeera.

“Në rast të pamundur që të ishim në këtë situatë, do të nënkuptonte që disa konsumatorë mund të ishin pa energji elektrike për periudha të paracaktuara gjatë një dite, përgjithësisht kjo supozohet të jetë për blloqe 3 orëshe”, tha Operatori Kombëtar i Sistemit të Rrjetit Elektrik.

LEXO EDHE:

Back to top button