Çfarë mishi nuk duhet të keni në skarë për 1 Maj?

Çfarë mishi nuk duhet të keni në skarë për 1 Maj?

Të enjten, festojmë Ditën e Majit, një festë që është e pamundur të imagjinohet pa ushqime të shijshme me shumë kalori.

Megjithatë, gjithçka mund të përgatitet në një mënyrë më të shëndetshme dhe në të njëjtën kohë të jetë po aq e shijshme. Nutricionistja Ana Banduka Todorović foli rreth mënyrës se si t’i bëjmë vaktet e 1 Majit më të shëndetshme.

Në fillim, ajo veçoi specialitetet që janë më pak të këndshme për trupat tanë, pavarësisht se sa të këndshme janë ato për gurmanin brenda nesh.

“Opsionet më pak të shëndetshme të përgatitura gjatë festave janë salçiçet dhe mishi i grirë, përbërjen e të cilave nuk e dimë, sepse më shpesh këto janë përzierje të përgatitura paraprakisht për barbeque në të cilat zakonisht mund të gjeni aditivë – kripë, përmirësues shijeje… Ekzistojnë gjithashtu sallata të ndryshme që përmbajnë majonezë dhe salca barbeque në përgjithësi”, vuri në dukje Ana Banduka Todorović.

Ajo që përgatitet më shpesh për 1 Majin është bërë traditë me kalimin e kohës, kështu që dikush do të mendonte se zakonet e vjetra do të ishin të vështira për t’u ndryshuar. A ka festë pa barbeque dhe shtesa pikante, pyet ti?

Ka një mënyrë, dhe është e thjeshtë, sepse ndryshime të vogla në dietë janë të mjaftueshme për t’i bërë vaktet shumë më të shëndetshme.

“Opsionet më të shëndetshme janë kryesisht salcat e sallatave të bazuara në vaj ulliri të shtypur në të ftohtë, limon dhe kos grek, me shtimin e bimëve medicinale, të tilla si rigon, borzilok dhe qepë të njoma, të cilat përmirësojnë tretjen”, shpjegoi ajo.

shumë, kujdesuni për dietën tuaj në ditët pas festave.

Çdo gjë që ishte e tepërt duhet të reduktohet në minimum, qoftë brumë, ëmbëlsira, sallata me shtesa, sasi të mëdha mishi dhe alkool. Sugjerimi është që të hani një vakt në ditë që është “më i fortë”, me qepë gourmet, të pini pak lëng detoks ose çaj për mëngjes dhe të hani një sallatë me perime të freskëta sezonale (marule, qepë të njoma, rrepka, karota të reja, spinaq…) dhe pak djathë ose kos me pak yndyrë për darkë. Lulelakra, brokoli, karrotat dhe bizelet janë gjithashtu zgjedhje të mira për vaktin e fundit, këshillon nutricionisti.

LEXO EDHE:

Back to top button