Çfarë mund të ndodhë nëse ndaloni së ngrëni plotësisht vezët?

Vezët janë një element kryesor në shumë vakte dhe heqja e tyre nga dieta juaj e përditshme mund të ndikojë në shëndetin tuaj.

Pavarësisht nëse ju pëlqejnë ato të fërguara, të ziera apo të skuqura, vezët janë një element kryesor në çdo familje.

Çfarë mund të ndodhë nëse i hiqni plotësisht nga dieta juaj?

Do të ndiheni më shpesh të uritur

Edhe pse shmangia e vezëve do të zvogëlojë marrjen e kalorive, kjo mund të rezultojë në ndjenjën më pak të ngopur pas një vakti.

Vezët janë të pasura me proteina, të cilat nxisin ndjenjën e ngopjes. Nëse hani më pak proteina, keni më shumë gjasa të ndiheni të uritur dhe të dëshironi ushqim menjëherë pas ngrënies, shpjegojnë nutricionistët.

Do të filloni të hani vakte më shumë kalori

“Kur njerëzit heqin dorë nga vezët, ata zakonisht hanë një mëngjes me më shumë kalori. Nëse nuk hanë vezë, ata zgjedhin më shumë drithëra, roleta, ushqime të pjekura dhe ushqime të tjera të pasura me karbohidrate”, shpjegon dietologia Jodi Griebel.

Ju mund të humbni masën e muskujve

Heqja e një burimi kryesor të proteinave, si vezët, nga dieta juaj do të thotë që stërvitjet tuaja mund të bëhen më pak efektive me kalimin e kohës.

Nivelet e kolesterolit mund të mos ndryshojnë

Edhe pse vezët janë një burim i kolesterolit dietik, prerja tërësisht e vezëve mund të mos përmirësojë nivelet e kolesterolit aq sa prisni, shkruan Eat This, Not That.

“Vetëm rreth 20 për qind e kolesterolit në gjak vjen nga ajo që hamë.” 80 për qind e mbetur prodhohet nga mëlçia”, shpjegon dietologia Diana Garillo-Kielland.

Kjo do të thotë se gjenetika ka një ndikim të madh në kolesterolin në gjak.

LEXO EDHE:

Back to top button