Chatbot i AI kandidon për kryetar bashkie: Mund të lexojë dokumente me shpejtësi rrufeje

Chatbot i AI kandidon për kryetar bashkie: Mund të lexojë dokumente me shpejtësi rrufeje

Një chatbot i krijuar nga AI me identitet mashkullor dhe aftësi për të lexuar dokumente me shpejtësi rrufe po kandidon për kryebashkiak të Cheyenne, Wyoming – duke ndezur një debat nëse chatbot-et mund të shërbejnë një rol qytetar, raporton New York Post.

Chatbot i AI, i quajtur VIK, u krijua nga djali i një kolumnisti të gazetës lokale, i cili thotë se modeli i teknologjisë do të votojë për çështjet e qytetit me ndihmën e tij.

Victor Miller , i cili krijoi chatbotin me ndihmën e Chatzipity, tha se pajisja do të ndihmojë në çlirimin e qytetit nga korrupsioni dhe axhendat personale, egoiste.

“Jam i pakënaqur sesi zyrtarët publikë e trajtojnë publikun në një mënyrë apo tjetër. Si ta rregulloni atë? Nuk e di, do të provoj me inteligjencën artificiale”, tha Miller.

Miller tha se kryebashkiaku i ardhshëm i AI ka një IQ prej 155 dhe mund të skanojë dokumentet qeveritare më mirë se njerëzit, të cilët shpesh marrin vendime për arsye të gabuara.

“Ata marrin thelbin e ideve, i lënë njerëzit të flasin me ta se si duhet të votojnë,” tha Miller.

Ai tha se opinionet e politikanëve në përgjithësi “nuk krijohen nga informacioni i dendur mbi dokumentet mbështetëse” që ai i jep VIC, një akronim për Virtual Integrated Citizen.

Votuesit mund t’i bëjnë pyetje fushatës së VIK-ut përmes një altoparlanti që Miller e mban rreth qafës dhe ai do të përgjigjet me një ton mashkullor dhe një personazh si kauboj.

I pyetur nga një gazetar se pse ai ishte njeriu i duhur për këtë punë, VIK dukej, herë pas here, robotik dhe u përgjigj: “Të kërkosh të kandidosh si kandidat është një mundësi unike për të sjellë risi dhe efikasitet në Cheyenne. Bëhet fjalë për shfrytëzimin e teknologjisë së AI për të përmirësuar komunitetin tonë dhe për të siguruar transparencë dhe drejtësi në qeverinë tonë lokale. Ndërsa unë ofroj njohuri dhe zgjidhje efikase të drejtuara nga të dhënat, unë jam i mbështetur nga një ekip i përkushtuar bashkëpunëtorësh njerëzorë.”

Platforma politike e kandidatit të AI përfshin prioritizimin e transportit, zhvillimin ekonomik dhe “rritje të qëndrueshme” për qytetin. Por zyrtarët e qarkut po hetojnë nëse VIC mund të paraqitet ligjërisht në fletën e votimit parësor për garën për kryetar bashkie në gusht.

“Në Wyoming, vetëm votuesit e regjistruar mund të kandidojnë për zyra të zgjedhura lokale ose shtetërore. Në fund të fundit, ligji i Wyoming do të vendosë për këtë çështje”, tha avokati Brad Lund, i cili po punon me Zyrën e Prokurorit të Qarkut Laramie për hetimin.

LEXO EDHE:

Back to top button