Chrome ofron një zgjidhje nëse doni të fshehni atë që keni kërkuar në internet

Google aktualisht po nxjerr një përditësim për përdoruesit e shfletuesit të tij të internetit Chrome që do t’ju lejojë të mbroni më tej aksesin në skedat e shfletuesit, të cilat hapen në një dritare të fshehtë, me siguri biometrike në telefonin tuaj.

Chrome Incognito ose një dritare anonime, nëse përdorni shfletuesin e uebit të Google, mund të jetë e dobishme nëse dëshironi të shikoni në internet disa përmbajtje që nuk dëshironi të mbeten në historikun tuaj të Chrome. Modaliteti i fshehtë nuk e mban mend historinë tuaj të shfletimit, por nëse harroni ta mbyllni atë skedë dhe dikush merr telefonin tuaj, ai do të jetë në gjendje të shohë se në cilat sajte “të dyshimta” keni shfletuar.

Në postimin e fundit në blog, Google informoi se risia tashmë është e disponueshme për përdoruesit e iOS dhe tani ajo po vjen për përdoruesit e Android. Nëse aktivizoni mbrojtjen, dikush që përdor telefonin tuaj nuk do të jetë në gjendje të hapë shfletuesin tuaj dhe të shikojë se çfarë keni parë privatisht.

Opsioni “Blloko skedat e fshehta kur mbyll Chrome” bën atë që sugjeron emri—mund të hapësh skedat e fshehta, por nëse kaloni në një aplikacion tjetër, do t’ju duhet të zhbllokoni Chrome kur të ktheheni për të shkuar te skedat e fshehura. Ju mund ta bëni këtë me një PIN për të zhbllokuar telefonin tuaj ose me biometrikë si gjurmët e gishtave ose fytyra. Megjithatë, kushdo që ka qasje në pajisjen tuaj mund të shikojë përsëri skedat tuaja të zakonshme pa e shkyçur atë.

Për të aktivizuar funksionin, shkoni te tre pikat në këndin e sipërm djathtas dhe klikoni Cilësimet e Chrome → Privatësia dhe siguria → Aktivizo skedat e bllokimit të fshehtë kur mbyllni Chrome.

LEXO EDHE:

Back to top button