Pse pasagjerët e aeroplanit nuk lejohen të ndryshojnë vendet?

Stjuardesat shpjegojnë pse pasagjerët nuk lejohen të ndryshojnë vendet, edhe nëse në aeroplan ka vende bosh.

Njerëzit shpesh kërkojnë opsione më të mira ndenjëse kur hipin në një fluturim, duke shpresuar të lëvizin në një vend më të rehatshëm pas ngritjes.

Megjithatë, ata shpesh nuk lejohen ta bëjnë këtë, edhe nëse askush nuk është ulur në vendet bosh. Disa anëtarë të ekuipazhit të kabinës shpjeguan se lëvizja e pasagjerëve mund të çonte në ankesa nga të tjerët që kishin paguar për t’u ulur në vende të caktuara.

Vendet konsiderohen si përmirësim dhe i nënshtrohen një tarife shtesë. Ne nuk i lejojmë pasagjerët të lëvizin dhe të lëvizin sepse duhet vetëm një person për të shkruar një ankesë ose për t’u ankuar për të dhe asnjëri prej jush nuk ia vlen punën time”, tha një stjuardesë.

Një tjetër thotë se kjo është për shkak se njerëzit e tjerë në vendet shtesë për këmbët kanë paguar për këtë dhe nuk është e drejtë ndaj tyre që dikush të ulet pa paguar për një gjë të tillë. Gjithashtu, transferimi mund të jetë i rrezikshëm për pasagjerët, veçanërisht nëse ata nuk njoftojnë stjuardesat.

“Duhet të na tregoni nëse po ndërroni sediljet përpara nisjes. Ka gjëra të tilla si shpërndarja e peshës për t’u marrë parasysh, dhe lëvizja përreth avionit mund të jetë e rrezikshme në fillim të fluturimit, kështu që është gjithmonë më mirë të kontrolloni fillimisht me ekuipazhin tuaj të kabinës. Mund t’ju themi se duhet të prisni derisa të jemi në ajër, kur jemi duke fluturuar nuk ka rëndësi ku uleni, por për ngritje është mirë të jeni në vendin e caktuar”, shton një tjetër stjuardesë.

Pasagjerët shpesh presin të ndryshojnë vendet, veçanërisht nëse nuk kanë rezervuar vende specifike ose janë të ndarë nga miqtë dhe familja e tyre.

Për çdo prind që gjendet në këtë situatë, një anëtar i ekuipazhit të kabinës ka këshillën e mësipërme që të përpiqet të zgjidhë problemin përpara se të hipë në bord.

LEXO EDHE:

Back to top button