Cila është koha më e mirë për të ujitur bimët në verë?

Cila është koha më e mirë për të ujitur bimët në verë?

Gjatë verës dhe temperaturave të larta që shoqërojnë këtë stinë, bimët kërkojnë kujdes të veçantë.

Ekziston një mendim midis kopshtarëve se gjatë verës, bimët duhet të ujiten më me bollëk dhe më rrallë, jo shumë pak dhe shumë shpesh.

Nëse bimët tuaja janë njëvjeçare apo shumëvjeçare, përpiquni t’i ujisni ato në mëngjes gjatë temperaturave të ngrohta.

Lotimi i mëngjesit u jep rrënjëve aftësinë për të thithur më mirë ujin dhe u ofron bimëve tuaja lagështi të mjaftueshme për të kaluar ditën pa stres shtesë.

Nëse nuk keni kohë në mëngjes, është krejtësisht e pranueshme të ujitni bimët në mbrëmje. Pastaj vetëm sigurohuni që të ujisni direkt në zonën e rrënjës, jo në gjethe.

Kur bëhet fjalë për bimët shumëvjeçare, ato kanë një sistem rrënjor më të thellë që u lejon atyre të mbijetojnë periudhat e thatësirës nga një sezon në tjetrin.

Gjithashtu, bimët thithin ujin përmes rrënjëve, jo gjetheve, kështu që nuk keni nevojë të shpenzoni ujë në gjethe që duken të thata.

LEXO EDHE:

Back to top button