Cilat janë shanset tuaja për të shpëtuar një llogari të hakuar në Facebook?

Pavarësisht se sa shumë Facebook përmirëson masat e tij të sigurisë, hakerët do të jenë gjithmonë një kërcënim për përdoruesit e platformës.

Megjithatë, mënyra se si kompania i ndihmon përdoruesit që janë bërë viktima të hakerëve duhet të përmirësohet ndjeshëm. Sipas një artikulli të botuar në Washington Post, disa përdoruesve të Facebook-ut iu deshën vite për të rikthyer llogaritë e tyre dhe disa u dorëzuan gjatë procesit.

Pavarësisht se është rrjeti social më i madh në botë, Facebook nuk ka pasur kurrë mbështetje reale për klientët, duke e bërë të vështirë për përdoruesit e hakuar të kontaktojnë me punonjësit e kompanisë. Dhe sipas të dhënave nga organizata jofitimprurëse Identity Threat Resource Center, numri i raportimeve të profileve të hakuara të mediave sociale u rrit me 159% nga 2021 në 2022. Facebook me organizatën që ka po dështon të ndihmojë viktimat e hakerimit në të njëjtën kohë me rritjen e numrit të llogarive të hakuara. Në përgjigje të këtyre pretendimeve, kompania i dha një përgjigje të butë Postës, duke thënë se “po bën përparim” në këto fusha.

“Gjatë vitit të kaluar, ne kemi bërë përparim të rëndësishëm në rritjen e ndërgjegjësimit për kërcënimet e zakonshme në internet që mund të çojnë në kompromis të llogarisë dhe përmirësimin e proceseve të rikuperimit të llogarisë sonë për të mbështetur njerëzit që janë bllokuar dhe për t’i ndihmuar ata të rikuperojnë. të rifitojnë aksesin në llogarinë e tyre, “- tha zëdhënësja e Meta, Gabby Curtis për Post.

Megjithatë, viktimat e hakerave të intervistuara nga Washington Post thonë se nuk janë në gjendje të kontaktojnë mbështetjen e klientëve të Metës me telefon dhe emaili shpesh nuk është i dobishëm. Disa njerëz lënë informacione të ndjeshme personale, si fotografitë e patentës së shoferit, për asgjë në këmbim.

Pavarësisht se çfarë thotë kompania, duket se asnjëherë nuk i ka prioritizuar shërbimet që është e detyruar t’u ofrojë përdoruesve. Dhe me pushimet nga puna, ky problem mund të bëhet edhe më i keq. Prandaj, mbi të gjitha, duhet t’i besoni mendjes tuaj të shëndoshë për të shmangur kurthet e hakerëve dhe të përdorni një fjalëkalim unik kompleks për profilin tuaj në Facebook, të cilin nuk e keni përdorur në sajte të tjera. Dhe e fundit, por jo më pak e rëndësishme, aktivizoni vërtetimin me dy faktorë për të mbrojtur më mirë llogarinë tuaj në Facebook.

LEXO EDHE:

Back to top button