Cilat janë vitet më të lumtura dhe cilat janë vitet më të vështira në martesë?

Cilat janë vitet më të lumtura dhe cilat janë vitet më të vështira në martesë?

Nëse partnerët mbijetojnë vitin e pestë të martesës dhe mbeten në një lidhje, atëherë hyjnë në një periudhë shumë të komplikuar. Jeta familjare bëhet rutinë në moshën shtatë vjeçare. Shpesh ka debate për financat, për fëmijët…

Ekspertët e së drejtës familjare nga firma ligjore Slater&Gordon kryen një anketë me 2000 çifte dhe zbuluan se cilat vite të martesës janë më të lumturat dhe cilat janë më të vështirat. Thonë se nëse i mbijetoni ato momente të vështira në çift, ka shumë mundësi që të shihni pleqërinë bashkë.

Pas tre vitesh martesë, partnerët bëhen më të gatshëm të pranojnë të metat e njëri-tjetrit dhe më pas jeta e tyre bëhet më e rehatshme dhe e relaksuar. Gjatë këtyre tre viteve, shumë çifte vendosin të kenë një fëmijë, gjë që e forcon më tej marrëdhënien e tyre.

Për vitin e tretë të martesës thonë se është më e lumtura. Çiftet zakonisht kanë dy rroga, bien dakord për një vend ku do të rriten fëmijët e tyre, janë shumë optimistë…

Ekspertët thonë se në këtë periudhë nisin edhe probleme më serioze. Fëmijët janë të vegjël dhe dinë t’i lodhin shumë prindërit, prandaj partnerët dinë të distancohen, të luftojnë… Është e vështirë të pajtohen të gjitha detyrimet e punës dhe të shtëpisë, ndaj ka shumë stres në martesë. Edhe jeta e tij seksuale vuan.

Çdo i treti i martuar tha se nuk ndihet i dashur, dhe çdo i pesti pranoi sinqerisht se ka ditë që pendohen për t’u martuar.

Meqë ra fjala, është pikërisht në vitin e pestë të martesës që çiftet zakonisht nisin padi për divorc. Kjo është arsyeja pse ai vit është më kritiki në marrëdhënie.

Nëse partnerët mbijetojnë vitin e pestë të martesës dhe mbeten në një lidhje, atëherë hyjnë në një periudhë shumë të komplikuar. Jeta familjare bëhet rutinë në moshën shtatë vjeçare. Shpesh ka debate për financat, fëmijët, ndarjen e punëve të shtëpisë dhe përgjegjësi të tjera.

Ekspertët thonë se nëse martesa nuk prishet atëherë, gjasat janë të mëdha që të shihni pleqërinë së bashku.

Ata gjithashtu këshillojnë se si të ruani një ndjenjë lumturie në një marrëdhënie dashurie:

 • flasin për gjithçka
 • kompromisi është i rëndësishëm
 • punojnë në martesë
 • mos hiqni dorë shumë lehtë nga marrëdhënia
 • mos shkoni në shtrat të zemëruar
 • jini të durueshëm
 • dëgjoni njëri-tjetrin
 • ji i sinqertë
 • kanë respekt për njëri-tjetrin
 • të jetë tolerant
 • kanë pritshmëri realiste
 • bëni disa gjëra së bashku.

LEXO EDHE:

Back to top button