Çmimi i blerjes së duhanit, shumë i ulët

Cilësi më e mirë, por çmim më i ulët i blerjes. Prodhuesit e duhanit ankohen se këtë vit blerja do të jetë e dobët, sepse rendimenti i tyre vlerësohet për një ose dy klasa më poshtë në fillim të blerjes. Edhe pse fillimi zyrtar i blerjes është më 15 dhjetor, disa kompani kanë filluar tashmë të blejnë nga korrja e këtij viti. Por tani për tani, pak prodhues të duhanit në këtë periudhë kanë vendosur ta shesin rendimentin e tyre.

- Advertisements -

Në rajonin e Strumicës, prodhuesit e duhanit janë gjithashtu të pakënaqur me çmimin e blerjes.

Këtë vit gati tre ditë duhani blihet me çmim mesatar prej 60 denarësh. Njerëzit janë të shqetësuar për të ardhmen sepse kanë nënshkruar kontratë për sipërfaqe më të ulëta, vetë kompanitë e bënë këtë, tani ka tepricë të kilogramëve, që këtë vit, sipas të dhënave, kemi kontratë prej 21 milionë kurse prodhim është 25 milion kilogramë, do të ketë problem me vetë blerjen”-tha Marijanço Trajkov, kryetar i prodhuesve të duhanit “Basmak” – Vasilevë

Vitin e kaluar, çmimi mesatar ishte 220 denarë për kilogram dhe gjithsej 125 milion euro hynë në xhepat e prodhuesve të duhanit kurse u blenë 26 milion kilogram duhan.

Andrea Çobanova

LEXO EDHE:

Back to top button