Dodik: Republika Srpska do të nisë procesin e pavarësisë në përgjigje të rezolutës së Srebrenicës

Dodik: Republika Srpska do të nisë procesin e pavarësisë në përgjigje të rezolutës së Srebrenicës

Presidenti i Republikës Srpska Milorad Dodik deklaroi se Republika Srpska, në përgjigje të rezolutës për Srebrenicën, do të inicojë procesin e pavarësisë.

Jam krenar për vendosmërinë për të zbatuar masat e pavarësisë, tha Dodik në konferencën për media, transmeton RTRS. Ai vuri në dukje se elita myslimane boshnjake shënoi një autogol serioz me rezolutën për Srebrenicën.

– Gjenocidi në Srebrenicë nuk ka ndodhur, nëse do të ndodhte, nuk do të kishte nevojë të ngrihej vazhdimisht kjo temë. Vendimet e gjykatave u referohen individëve, jo njerëzve – tha Dodik.
Sipas tij, nga viti 1992 deri në vitin 1995 në zonën e Srebrenicës janë vrarë 4100 myslimanë dhe askund nuk përmendet se 2500 deri në 3500 serbë janë vrarë aty.

Gjenocidi është një trillim që do të na copëtojë. Ata po përpiqen të na detyrojnë të qëndrojmë pavarësisht se na shpifin. Ata duan ta bëjnë Srebrenicën sinonim të gjenocidit dhe ende nuk dihet se sa njerëz vdiqën në të vërtetë, tha Dodik.

Ai tha se Republika Srpska është e qëndrueshme dhe e aftë të mbrohet nga të gjitha sulmet dhe se nuk do të ketë bisedime për pranimin e rezolutës për Srebrenicën.

Ndarja paqësore është zgjidhja e vetme për të gjithë popujt në BiH. Komisioni Qendror Zgjedhor i Bosnjë-Hercegovinës ka uzurpuar kompetencat që i takojnë Republikës dhe Ligji Zgjedhor i Serbisë është në përputhje me Kushtetutën, tha Dodik.

LEXO EDHE:

Back to top button