Dreka e shpejtë dhe e shijshme: Pulë e pjekur me parmixhan
Pula e pjekur me parmixhan është një vakt i shpejtë dhe më i shijshëm se sa në një restorant.

Kjo recetë përmban borzilok. Është i shëndetshëm për t’u konsumuar sepse është i pasur me vitamina K, C dhe A, si dhe me kalcium, kalium, hekur dhe magnez. I jep pjatave një aromë perfekte dhe mund të përdoret i freskët ose i tharë. Ka veti anti-inflamatore.
- 4 gjysma fileto pule
- kripë
- piper
- 2 vezë të mëdha
- 240 g thërrime buke (ose më shumë sipas nevojës)
- 180 gr parmezan
- 2 luge miell
- 120 ml vaj ulliri (për tiganisje)
- 120 g salcë domate
- 60 g mocarela
- 60 g borzilok të freskët
- 120 gr djathë kaçkavall
- 2 lugë çaji vaj ulliri
Fillimisht ngrohim furrën në 230 gradë. Vendoseni fileton e pulës në një qese që mbyllet sërish dhe në një sipërfaqe të sheshtë. Thyejeni pulën fort me një çekiç mishi në një trashësi prej 5 cm. Më pas e rregullojmë mirë me kripë dhe piper. Spërkateni miellin mbi fileto duke i lyer të dyja anët në mënyrë të barabartë. Rrihni vezët në një tas të cekët dhe lërini mënjanë.
Në një enë të veçantë përziejmë thërrimet e bukës dhe gjysmën e parmixhanit të grirë dhe e lëmë mënjanë. Lyejeni mishin me miell në vezët e rrahura. E kalojmë në masën e bukës dhe e spërkasim nga të dyja anët. Lëreni pulën të pushojë për 10 deri në 15 minuta. Ngrohni vajin në një tigan në zjarr të fortë dhe skuqni pulën në vaj të nxehtë deri në kafe të artë, rreth 2 minuta nga ana.
Transferoni pulën në një enë pjekjeje. Mbi çdo fileto hidhni 2 lugë salcë domate, copa të vogla mocarela, borzilok të freskët të grirë dhe djathë të grirë. Spërkateni sipër parmixhanin e mbetur dhe lyejeni me pak vaj ulliri. Piqeni në furrë të parangrohur derisa djathi të marrë ngjyrë kafe të artë, 15 deri në 20 minuta.