Dreka për gustatorët e vërtetë: Biftek në verë të kuqe – një shije dhe pamje e jashtëzakonshme që nuk mund t’i rezistohet
Dreka për gustatorët e vërtetë: Biftek në verë të kuqe - një shije dhe pamje e jashtëzakonshme që nuk mund t'i rezistohet

Një drekë e bërë me porosi, veçanërisht për gustatorët e vërtetë. Ju sugjerojmë të përgatisni një pjatë aspak të vështirë për t’u përgatitur dhe receta e mëposhtme do t’ju zbulojë sekretin e shijes së jashtëzakonshme dhe pamjes po aq mbresëlënëse që do të bëjë për vete çdo pjesëtar të familjes. Me një fjalë, ky është propozimi perfekt për një festë familjare.
Përbërësit
250 gr biftek
2 patate mesatare (të skuqura ose rrathë të skuqur)
një grusht lulesh brokoli ose spinaq ose kunguj të vegjël të copëtuar
3 unaza të mëdha qepë të skuqura
salcë porti (verë e kuqe me shije të ëmbël)
Mënyra e përgatitjes
Mjafton një copë biftek, mesatarisht e rrallë, për ta pjekur në skarë për dhjetë minuta nga të dyja anët dhe për ta kthyer vetëm një herë. Kaurdisni perimet shumë shkurt në pak gjalpë, vetëm sa të zbuten, ose i vendosni në skarë.
Së pari vendosni patate të skuqura ose rrathë patatesh të skuqura në një pjatë të nxehtë, pastaj perimet e ziera.
Kur bifteku të jetë gati e presim në feta të holla dhe e rregullojmë sipër perimeve. Dekoroni pjesën e sipërme me rrathë qepë të skuqur.
Rreth perimeve hidhet një shtresë e hollë e salcës së verës së kuqe, e cila bëhet si më poshtë: ngrohni dy lugë nga baza e salcës, shtoni 1,5 dl verë të kuqe, kripë dhe piper sipas shijes dhe lëreni salcën të ziejë, d.m.th. për të avulluar alkoolin në një konsistencë të derdhur.