Edhe Minecraft nuk do të lejojë NFT-të në platformën e lojërave

Minecraft nuk do të lejojë që tokenat e pandryshueshëm (NFT) të përdoren në platformën popullore të lojërave, me kompaninë që i përshkruan ato si antitetike me “vlerat e përfshirjes krijuese dhe të lojës së bashku” të Minecraft.

NFT-të japin pronësinë e një artikulli dixhital unik, zakonisht një imazh ose një video, me pronësinë e regjistruar në një regjistër dixhital të decentralizuar të njohur si blockchain.

Skedarët dixhitalë zakonisht mund të kopjohen ose fshihen falas, por një NFT identifikon pronarin e skedarit origjinal për qëllime të blerjes, shitjes ose tregtimit të pronësisë – zakonisht për kriptomonedhë.

Zbulimi rreth NFT-ve çoi në një bum të shitjeve, duke arritur kulmin në 12 miliardë dollarë (17.4 miliardë dollarë AU) në mbarë botën në janar, raporton theguardian.

Megjithatë, duke përkuar me rënien e kriptomonedhës, shitjet kohët e fundit filluan të bien në nivelin më të ulët të 12 muajve prej 1 miliardë dollarësh (1.45 miliardë dollarë AU) në muajin qershor.

LEXO EDHE:

Back to top button