Ekonomia gri: 30 për qind e qarkullimit është e kompanive që punojnë ilegalisht

Ekonomia gri: 30 për qind e qarkullimit është e kompanive që punojnë ilegalisht

Me vite të tëra shteti nuk gjen mënyrë për të ulur ekonominë gri. Me normë prej rreth 30 për qind të punës së padeklaruar nuk mund të pritet zhvillim serioz i vendit. Ekspertët apelojnë autoritetet të futin në sistem ata që nuk kanë kontribuar asnjëherë për përmirësimin e jetës në Maqedoni. Tema e sonte në “Magazinën Ekonomike” në Alsat që transmetohet sonte në orën 22 e 30 është si të reduktohet puna në të zezë.

“Humb edhe shteti, humbin edhe individët. Shteti humb të ardhura publike. Duhet pasur parasysh që ka kompani që paguan taksat e veta dhe kontribuon në sektorin publik dhe ka kompani që punon në sektorin joformal që nuk kontribuon, deformon tregun, ofron produkte më të lira”, deklaroi Borçe Trenovski, profesor universitarë. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button