Ekspertët këshillojnë: Mos e përdorni këtë aplikacion në vitin 2023

Ju ndoshta ndiheni sikur kaloni shumë kohë në aplikacionet e mediave sociale dhe nëse doni të shkurtoni përdorimin e mediave sociale, mund të jetë një sfidë të zgjidhni se cilat aplikacione të mbani dhe cilat të fshini. Bërja e kësaj zgjedhjeje bazuar në sigurinë dhe privatësinë e të dhënave është një mënyrë për t’u siguruar që keni zgjedhur me mençuri.

Ekspertët e teknologjisë pajtohen: Facebook është i vetmi aplikacion i rrjeteve sociale që të gjithë duhet të ndalojnë së përdoruri në vitin 2023. Shumë ekspertë pajtohen se Facebook është një nga aplikacionet më të këqija që mund të shkarkoni dhe përdorni vazhdimisht kur bëhet fjalë për privatësinë dhe sigurinë, raporton Yahoo.

“Facebook është platforma më e njohur e mediave sociale dhe ka ekzistuar për më shumë se një dekadë. Është gjithashtu një nga aplikacionet më të përdorura në smartphone dhe tablet. Gjithnjë e më shumë njerëz po përdorin platforma të mediave sociale si Facebook, dhe kompania po bëhet më e fuqishme dhe potencialisht e dëmshme për privatësinë e përdoruesve”, tha Kurt Ullir, drejtor marketingu dhe tregtar i njohur globalisht.

“Arsyeja është kjo: Facebook mbledh shumë të dhëna për mënyrën se si e përdorni aplikacionin e tij, nga cilat faqe vizitoni më shumë se cilat postime marrin më shumë vëmendje nga miqtë tuaj. Këto të dhëna mund të përdoren për t’ju treguar reklama të synuara nga palët e treta, që do të thotë se edhe nëse nuk dëshironi t’i shihni ato reklama, ato përsëri shfaqen në burimin tuaj”, shton ai.

Skandale të shumta të shkeljes së privatësisë

Për më tepër, për shkak se Facebook gjurmon gjithçka rreth përdoruesve të tij, duke përfshirë atë që ata vizitojnë në internet dhe çfarë bëjnë atje, ai mund t’ia shesë atë informacion kompanive që duan gjithashtu qasje në të. “Kjo ngre pyetjen nëse Facebook ka në mendje interesat tuaja më të mira kur bëhet fjalë për mbrojtjen e të dhënave tuaja personale”, tha Ulir.

Eksperti i teknologjisë Garrett Yamasaki, themeluesi i WeLoveDoodles, na kujton skandalet e shkeljes së privatësisë së Facebook, më së shumti për shkak se ka pasur disa në vetëm 18 vjet të ekzistencës së rrjetit social, ku ata shitën të dhënat e miliona përdoruesve palëve të treta, pa pëlqimin e tyre.

“Edhe pse Facebook është ende një nga rrjetet sociale më të njohura në botë, dobësitë e sigurisë hasen rregullisht në këtë platformë, edhe sot. “Edhe nëse jeni mjaft të kujdesshëm për të mos ndarë asnjë informacion financiar ose informacion tjetër delikat në mënyrë që një shkelje e mundshme e të dhënave të mos ‘ndikojë tek ju’, fakti që personi i gabuar ka akses në bisedat dhe postimet tuaja private mund të përfundojë të jetë i dëmshëm. pasojat”, tha ai. Yamasaki.

LEXO EDHE:

Back to top button