Ekspertët: Të mbyllen spitalet modulare!

Ndërsa prokuroria heton më shumë aspekte për shkaqet e zjarrit në Tetovë, ekspertët e sigurisë sugjerojnë që shteti ndoshta duhet të mbyllë përkohësisht spitalet modulare. Për ditë të tëra publiku nuk ka informacione as nëse këto departamente të KOVID është bërë mbikëqyrje. Profesori nga Fakulteti i Sigurisë në Shkup, Cane Mojanovski beson se Qeveria duhet t’i sigurojë qytetarët se objektet janë të sigurta përkundër të gjitha lëshimeve të mundshme.

 

“Edhe këtu, autoritetet shtetërore duhet të jenë pa kompromis ndaj dispozitës – Nëse duhet të mbyllen – të mbyllen! Diçka më të mirë mos ka vallë, mos shkakton rrezik, sesa të keni diçka që do ta zvogëlojë sigurinë e qytetarëve ose mosbesimin në institucione. Në këtë mënyrë, e kemi rritur më tej mosbesimin ndaj institucioneve.”- deklaroi Cane Mojanovski, Fakulteti i Sigurisë – Shkup.

Ne gjithashtu presim ndihmë nga Gjermania për të përcaktuar shkakun e saktë të zjarrit. Megjithatë, nga Qeveria as sot nuk treguan saktësisht se kur më në fund do të vijnë ekspertët e mjekësisë ligjore.

“Ekipi gjerman i Shërbimit federal kriminalistik që duhet të arrijë këto ditë, fillimisht përbëhet nga katër persona. Dy teknikë të kriminalistikës, ekspertë për hulumtim të zjarreve dhe dy teknikë për matje laserike të hapësirave dhe fotografim.”- pohoi Dushko Arsovski- zëdhënës i Qeverisë.

Prokuroria dje njoftoi se për ndërtimin e spitalit modular në Tetovë do të marrin dokumente nga klinika e atjeshme, por edhe nga kompania “Brako” e cila e montoi objektin. Do të shqyrtohet nëse ka pasur monitorim, pranim teknik, si është realizuar oksigjeni ndërsa kompania “Instituti ndërtimor-Maqedoni” duhet t’i kontrollojë materialet që janë instaluar. Paralelisht me hetimin për shkaqet për të cilat shpërtheu zjarri, Prokuroria e krimit të organizuar dhe korrupsionit hulumton furnizimin publik për montimin e spitaleve modulare në mbarë Maqedoninë, në vlerë prej 4 milionë eurove.

Bojan Stojanovski

LEXO EDHE:

Back to top button