Erdhi Zekiri, dëshmitari nuk erdhi – gjykimi shtyhet përsëri në qershor

Erdhi Zekiri, dëshmitari nuk erdhi – gjykimi shtyhet përsëri në qershor

Gjyqi i ish sekretarit të qeverisë Muhamed Zekiri, i cili akuzohet për abuzim të detyrës dhe autoritetit, u shty në 6 qershor sepse dëshmitari i propozuar nga mbrojtja nuk erdhi sot në Gjykatën Themelore Penale.

Avokati mbrojtes Aleksandar Trajkovski tha se dëshmitari Goran Anastasievic ishte penguar të paraqitej në seancën e sotme, pas së cilës gjykata, për shkak të supozimeve ligjore të paplotësuara për mbajtjen e seancës, e shtyu seancën.

Prokuroria ngarkoi Zekiri për dështimin e ofrimit të prokurimit publik midis prillit 2021 dhe janarit 2022 si Sekretar i Përgjithshëm i Qeverisë, përfundoi shërbime këshillimi me një kompani me vlerë totale gati një milion euro. Ata u paguan 147,000 euro më shumë sesa 795,000 të rënë dakord më parë.

LEXO EDHE:

Back to top button