Është stina e patateve të reja: Provoni një recetë dreke që do t’ju mahnitë

Është stina e patateve të reja: Provoni një recetë dreke që do t'ju mahnitë

Sezoni i patateve të reja është duke u zhvilluar, i cili nuk zgjat shumë, ndaj do të ishte turp të mos e përdorni këtë ushqim për të përgatitur një vakt të shijshëm.

Patatet e reja të mira të rritura në shtëpi nuk qërohen, ky është një rregull themelor që duhet respektuar pavarësisht nëse i gatuajmë, i skuqim apo i pjekim. Ata thjesht duhet të lahen mirë, aq sa për të hequr të gjitha gjurmët e papastërtive prej tyre.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 30 g gjalpë
  • ½ kg patate të reja
  • 2 qepë të kuqe mesatare
  • 2 karota
  • 200 g kërpudha
  • 375 ml verë të kuqe
  • 300 ml salcë domate
  • 100 ml qumësht
  • 1 gjethe dafine
  • 1 lugë majdanoz
  • 70 g mocarela
  • 1 spec djegës
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

Lani patatet dhe lërini pa qëruar. Pritini karotat dhe qepët në formë rrumbullake dhe kërpudhat në gjethe.

Skuqini karotat, qepët dhe kërpudhat në gjalpë për rreth 10 minuta. Më pas shtoni patatet dhe majdanozin dhe skuqini për 5 minuta të tjera. Shtoni kripë dhe piper për shije.

Shtoni verën, salcën e domates, qumështin, dafinën dhe përzieni. Vendoseni në zjarr të lartë derisa të vlojë. Kur të vlojë, zvogëloni zjarrin dhe mbulojeni. Lëreni të ziejë për rreth një orë duke e përzier herë pas here (derisa të trashet).

Ngroheni furrën në 180°C. Vendoseni ushqimin në një enë rezistente ndaj zjarrit ose në një tigan të rregullt. I spërkasim me mocarela të grirë hollë dhe piper djegës të grirë hollë. E vendosim në furrë të piqet për rreth 20 minuta dhe dreka është gati.

LEXO EDHE:

Back to top button