Është zbuluar një specie e re dhe e ka marrë emrin sipas personazhit të errët nga filmi popullor

Është zbuluar një specie e re dhe e ka marrë emrin sipas personazhit të errët nga filmi popullor

Piranhat janë krijesa të vogla, të uritura dhe me dhëmbë që e duan mishin. Megjithatë, dihet më pak se ata kanë “kushërinj” të quajtur riba pacus, dhe se janë vegjetarianë. Për t’i bërë gjërat edhe më interesante, një specie e re e këtyre pacus, peshq të njohur për dhëmbët e tyre të pazakontë si njeriu, u identifikua së fundmi në Amazon.

Ky lloj pako është emëruar pas Sauron, një personazh i errët nga Zoti i unazave. Emri është “Miloplus sauron” për shkak të shenjës në anën e trupit të saj që i ngjan syrit të Sauronit.

“Sapo kolegët sugjeruan një emër për këtë peshk, ne e dinim se ishte i përsosur për të. Modelimi i saj duket vërtet si ai sy, veçanërisht në kombinim me njollat ​​portokalli në trupin e saj”, tha Rupert Collins, kurator i peshkut në Muzeun e Historisë Natyrore të Londrës.

“Miloplus sauron pacus” është një peshk i lidhur me piranën. Dallimi kryesor midis këtyre dy grupeve të peshqve është se pacus janë vegjetarianë. Dieta e tyre mund të shihet nga dhëmbët e tyre të pazakontë, të cilët ngjajnë me dhëmbët e njeriut. Është e mahnitshme që, nëse kanë ushqim të mjaftueshëm dhe një jetë të lehtë (shpesh janë kafshë shtëpiake), ato mund të rriten deri në një metër dhe të peshojnë deri në 20 kilogramë.

LEXO EDHE:

Back to top button