Filipçe: Kompanitë të mos kërkojnë test nga të punësuarit që e kanë kaluar Covid-19

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe sot tha se kompanitë nuk duhet të ju kërkojnë test negativ të punësuarve të infektuar me Covid-19, pasi ata kalojnë 10 ditë në izolim (asimptomatik)-20 ditë (simptomatik).Filipçe theksoi se është dëshmuar se pas kësaj periudhe, pacienti nuk mund të shpërndajë virusin.

- Advertisements -

“Duhet ta dinë të gjithë, përfshi këtu edhe punëdhënësit se pas 10 ditëve në rastet asimptomatike, dhe 20 ditë pacient me simptome…edhe nëse është bartës i virusit që do të detektohej përmes kontrollit me test, personi nuk mund ta shpërndajë virusin dhe nuk është i infektuar. Kjo është treguar në kërkime shkencore dhe është vërtetuar në laboratorin tonë në ASHAM, që kohën e fundit e ka analizuar këtë çështje. Nëse ka raste të këtilla do të gjejmë mënyrë që ta informojmë publikun se kjo nuk duhet të bëhet”, pohoi ministri Filipçe.

LEXO EDHE:

Back to top button