FOTO: Kjo lopë u shit për 4.8 milionë dollarë, ja çfarë e bën të veçantë

FOTO: Kjo lopë u shit për 4.8 milionë dollarë, ja çfarë e bën të veçantë

Libri i Rekordeve Guinness mbledh arritje të shumta interesante në një vend, dhe tani një lopë ka hyrë në atë listë.

Viatina-19, një lopë nga Brazili, u bë lopa më e shtrenjtë e shitur në ankand.

Vlera e lopëve Nellore qëndron në mishin e cilësisë së lartë që shquhet për butësinë dhe shijen e tij.

– Njohja e Viatina-19 tonë të dashur nga Libri Guinness nuk është vetëm një arritje personale, por edhe një moment historik i jashtëzakonshëm në historinë e racës Nellore dhe përmirësimin gjenetik në tërësi, tha seleksionuesi.

Kjo lopë theu Rekordin Botëror Guinness pasi u shit për 4.8 milionë dollarë.

Lopa Nellore karakterizohet nga gëzofi i bardhë i ndritshëm, lëkura e lirshme dhe gunga.

LEXO EDHE:

Back to top button