FOTO | Schwarzenegger kritikohet për mesazhin që la në Aushvic

Aktori Arnold Schwarzenegger është kritikuar për përdorimin e një prej frazave të famshme të filmit të tij kur nënshkroi librin e të ftuarve në Auschwitz .

Qendra Përkujtimore e Aushvicit ndau një sërë postimesh në Twitter për ngjarjen, duke përfshirë mesazhin e aktorit në librin e të ftuarve – i cili përmbante nënshkrimin e tij së bashku me frazën e tij të famshme të Terminatorit, ” Unë do të kthehem ” . Për shkak të kësaj, ai fitoi edhe shumë kritika, ku shumë komentuan se edhe pse ai do të thoshte të mos kishte asnjë të keqe, kjo shprehje kapëse nuk ishte e përshtatshme për situatën dhe vendin ku ndodhej, dhe e karakterizoi lëvizjen e tij si “pa shije” dhe “të papërshtatshme”.

Schwarzenegger vizitoi kampin nazist në Poloni si pjesë e punës së tij me Fondacionin e Qendrës Hebraike të Aushvicit , i cili synon të edukojë kundër të gjitha formave të urrejtjes. Në qershor, Schwarzenegger mori një çmim nga organizata “Fighting Hatred” për mesazhet e tij kundër urrejtjes në rrjetet sociale.

Si pjesë e udhëtimit të tij, ai shkon në një kamp të Luftës së Dytë Botërore , ku takon të mbijetuarit e Holokaustit , djalin e të mbijetuarve hebrenj të Holokaustit dhe një grua që në fëmijëri iu nënshtrua eksperimenteve nga mjeku famëkeq nazist Josef Mengele .

“Kjo është një histori që duhet të mbetet e gjallë, kjo është një histori që duhet ritreguar. Unë jam djali i një njeriu që ka luftuar në luftën naziste dhe ka qenë ushtar… Të luftojmë së bashku paragjykimet dhe ta zhdukim njëherë e përgjithmonë”.

LEXO EDHE:

Back to top button