Fuqia e fotografive, lufta në Ukrainë por dhe Kosovë!

Fuqia e fotografive, lufta në Ukrainë por dhe Kosovë!

Në Shkup u hap një ekspozite me fotografi nga lufta në Ukrainë. Fotografitë janë dëshmi e krimeve ruse dhe vuajtjeve të ukrainasve. Svetllana Bahçevanova, e cila ka fotografuar 26 vjet më parë krimet serbe në Kosovë, dhe fotografitë e së cilës janë marrë si dëshmi në Gjykatën e Krimeve thotë është e rëndësishme e vërteta të dalë në sipërfaqe.

Kristofer Okikone, fotografi që sjell imazhe të forta nga Ukraina thotë se njerëzit nuk duhet të bien pre e propagandës për të mësuar të vërtetën. Sipas tyre historinë nuk mund ta shkruajë fitimtari sepse tashmë ka shumë dëshmi të realitetit, siç është fotografia. Dy fotografët me famë botërore flisnin për emisionin “Programi 200” që transmetohet sot në ora 18:00. Në Alsat.

LEXO EDHE:

Back to top button