Gjashtë zakonet e baballarëve që rritin fëmijë, mësoni edhe ju

Gjashtë zakonet e baballarëve që rritin fëmijë, mësoni edhe ju

Një fëmijë që ka vetëbesim është i hapur, kurioz, optimist, me vetëbesim.

Ai përshtatet në shoqërinë e bashkëmoshatarëve të tij, bën miq lehtësisht, nuk ka frikë të tregojë dobësitë e tij, rritet me optimizëm dhe besim tek vetja dhe mjedisi.

Baballarët që rritin fëmijë të sigurt shpesh njihen nga zakonet që rendisim më poshtë.

Ata u ofrojnë atyre një mjedis të sigurt

Baballarët që rritin fëmijë të sigurt ofrojnë një mjedis të sigurt dhe të qëndrueshëm që i ndihmon fëmijët të ndihen rehat dhe të kenë një rutinë.

Ata e kuptojnë fëmijën

Baballarët janë shembull për fëmijët. Prandaj, ata duhet të sillen me përgjegjësi. Ata mund të japin shembull nëse sillen me edukatë, nëse tregojnë mirëkuptim dhe ndjeshmëri dhe nëse janë të përgjegjshëm.

Ata e motivojnë fëmijën

Baballarët duhet t’i motivojnë fëmijët të jenë proaktivë dhe të ndërmarrin rreziqe. Kështu, fëmijët kanë një shans për të mësuar nga gabimet e tyre dhe për të ndërtuar vetëbesim.

Ata tregojnë entuziazëm

Një baba nuk duhet të injorojë kurrë nevojën e një fëmije për lojë. Është e rëndësishme të tregoni entuziazëm dhe ta bashkoni fëmijën në aktivitetet e tij të preferuara.

Ata flasin dhe dëgjojnë

Biseda është komunikim i dyanshëm. Përveçse të jenë të kujdesshëm se çfarë thonë, baballarët duhet të përpiqen ta dëgjojnë fëmijën dhe të vërtetojnë ndjenjat e tij dhe ta ndihmojnë atë të kapërcejë vështirësitë.

Ata inkurajojnë fëmijët

Baballarët nuk duhet t’i kufizojnë fëmijët. Ata duhet të inkurajohen dhe inkurajohen dhe t’u jepet hapësirë ​​për t’u rritur dhe zhvilluar.

LEXO EDHE:

Back to top button