Edhe një truk tjetër për qepë pa lot!

Edhe një truk tjetër për qepë pa lot!

Qepët janë të domosdoshme në specialitetet tona – duket se çdo pjatë e gatuar është pothuajse pa shije pa të. Kjo është arsyeja pse ne shpesh arrijmë tek qepët, por copëtimi i tyre nuk është kurrë një detyrë e këndshme.

Jo vetëm që na lotojnë sytë kur e përgatisim këtë perime, por është mjaft e vështirë edhe ta presim në copa pa ikur dhe qepa të qëndrojë në tavë pa lëvizur.

Por e gjithë kjo ndodh sepse qepën e presim në mënyrë të gabuar. Jemi mësuar të heqim rrënjën nga fillimi i kokës së qepës dhe është kjo lëvizje që na e vështirëson punën.

Kuzhinieri i famshëm britanik Gordon Ramsay ka zbuluar se si të presim qepët në mënyrë korrekte dhe do të shihni se kjo metodë është vërtet praktike. Ai këshillon që qepës të paktën ta lini rrënjën, të paktën derisa të mbaroni copëtimin, sepse në të kundërt do të fillojë të lëshojë lëng dhe pikërisht ky lëng është shkaku i lotëve tanë.

Më pas, është gjithashtu e rëndësishme të përdorni një thikë të mprehtë dhe të madhe, dhe më pas ta prisni qepën në gjysmë. Mbajeni gjysmën e kokës me tre gishta në mënyrë që ai i mesit të jetë përpara. Filloni të prisni ngushtë dhe vertikalisht, por jo deri në rrënjë, pastaj prisni dy herë horizontalisht. Më pas filloni të copëtoni bukur dhe fort deri në fund, saktësisht siç tregohet në foto.

LEXO EDHE:

Back to top button