“Gjendje shoku”: Migrantët kirgizë në Hungari, të papunë dhe të pashpresë

“Gjendje shoku”: Migrantët kirgizë në Hungari, të papunë dhe të pashpresë

Kryeministri hungarez, Viktor Orban, ka qenë kritik i madh i pranimit të migrantëve në Bashkimin Evropian.

Mirëpo, të dhënat e Qeverisë së tij tani tregojnë që 120.000 migrantë punojnë në vendin e tij, kryesisht prej Ukrainës, Serbisë, Vietnamit dhe Filipineve.

Një hulumtim i Radios Evropa e Lirë tregon se sa të cenueshëm mund të jenë këta punëtorë, si rrezikojnë t’i humbin vendet e punës pa paralajmërim, dhe më pas të mbesin pa dokumente që ua mundësojnë qëndrimin.

Në një rast të ndodhur së fundmi, më shumë se 200 kirgizë kanë humbur vendet e punës në një fabrikë në pronësi të një filiali të konglomeratit jugkorean, SK Group.

LEXO EDHE:

Back to top button