Gjysma e klubeve angleze bashkëpunojnë me kompanitë e basteve?!

Analistët nga kompania monitoruese “Caytoo” analizuan tregun anglez të basteve dhe ndërveprimin e tij me klubet e Premier Ligwn dhe Çampionshipin. Sipas rezultateve të studimit, u bë e qartë se bashkëpunimi mes klubeve britanike dhe kompanive të basteve është mjaft zhvilluese. Ekspertët analizuan 135 klube në sportet më të njohura në Angli, futboll, regbi.

Janë marrë këto shifra: klubet sportive kanë 51 kontrata sponsorizimi me një bastore, nga të cilat 45 kontrata janë lidhur me ekipet e futbollit. Katër klube njëherësh (Man. Siti, Njukaswll, Aston Vila dhe Hudersfield) nënshkruan kontrata me tre kompani të ndryshme bastesh.

Në 39 për qind të rasteve, logoja e partnerit të basteve vendoset në pjesën e përparme të fanellave dhe vetëm 16 për qind në mëngët, pantallonat e shkurtra apo pajisjet e stërvitjes.

LEXO EDHE:

Back to top button