Google sapo e ka bërë më të lehtë ndryshimin e fjalëkalimeve tuaja të hakuara

Google po redukton mundimin e krijimit të fjalëkalimeve të reja pasi i juaji të jetë komprometuar duke ia transferuar detyrën Google Assistant. Funksioni i ri i “Asistentit të Google” për të automatizuar procesin që kërkon shumë kohë të ndryshimit të fjalëkalimeve tuaja pas një shkeljeje po merr një shtrirje më të gjerë.

Google e kishte njoftuar këtë veçori vitin e kaluar, duke thënë se do të ishte i disponueshëm në Chrome për Android dhe duket se përdoruesit më në fund kanë filluar ta dallojnë atë në pajisjet e tyre. Përditësimi i ri do t’ju kërkojë sapo të hyni në një sajt me një fjalëkalim që është komprometuar dhe do t’ju ofrojë një opsion për “Ndrysho automatikisht” me klikimin e një butoni.

Pasi të klikoni atë dhe të pranoni fletën e konfirmimit që shfaqet, më pas do të çoheni drejtpërdrejt në faqen e prekur të internetit ku mund të përdorni menaxherin e integruar të fjalëkalimeve të Chrome për të gjeneruar dhe më pas ruajtur detajet e reja të hyrjes.

Ndërsa Google Assistant mund të trajtojë të gjithë procesin për ju, ju keni mundësinë të hidheni në çdo moment dhe të shkruani fjalëkalimin tuaj. Sidoqoftë, veçoria funksionon vetëm në faqet e mbështetura tani për tani pasi Google nuk ka publikuar ende kërkesat për faqet e internetit për të mbështetur funksionin, sipas një raporti nga Policia e Android. Sapo të ndodhë, ka të ngjarë që më shumë faqe në internet të miratojnë funksionin.

Në vitin 2021, Google prezantoi ndryshimin automatik të fjalëkalimit në Chrome, kështu që nëse e njihni atë, duhet të jetë e lehtë ta përdorni atë në Asistent. Mund të kontrolloni nëse telefoni juaj Android ka përditësimin duke shkuar te cilësimet e fjalëkalimit të Chrome. Faqet që mbështesin funksionin do të kenë flluskat e “Asistentit të Google” pranë “Ndrysho fjalëkalimin” në vend të kutisë me shigjetën.

LEXO EDHE:

Back to top button