Google vazhdon brezin e zi, mbyll Street View

Google vazhdon brezin e zi, mbyll Street View

Google, tradicionalisht, vazhdon të mbyllë shërbimet e saj dhe tani radha e aplikacionit Street View.

Street View është një mënyrë e thjeshtë për të marrë një pamje 360° të pothuajse çdo rruge në planet, duke e bërë atë mjetin e përsosur për të marrë një përshtypje të hershme për destinacionin tuaj të ardhshëm të udhëtimit ose thjesht për të eksploruar botën nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Megjithëse aplikacioni Google Maps ka ofruar prej kohësh përdorimin e funksionit Street View, një aplikacion i dedikuar Street View për pajisjet Android dhe iOS është vënë gjithashtu në dispozicion të përdoruesve.

Ky aplikacion i pavarur kujdesej për dy grupe të ndryshme njerëzish – ata që donin një pamje të detajuar të rrugës dhe ata që donin të kontribuonin me pamjet e tyre 360°. Duke pasur parasysh që aplikacioni i njohur Google Maps ka mbështetjen e Street View dhe që Google ofron aplikacionin në ueb Street View Studio, lajmi për mbylljen e aplikacionit të pavarur nuk duhet të jetë një surprizë, edhe pse ai është shkarkuar mbi një miliard herë përmes Dyqani i Google Play.

Google nuk e ka njoftuar zyrtarisht këtë. Në përditësimin e fundit, kompania ka nxjerrë disa njoftime për mbyllje, të cilat janë vërejtur nga ekspertë që analizojnë lëshimet e reja të aplikacioneve. Njoftimet inkurajojnë përdoruesit të kalojnë në Google Maps dhe deklarojnë se aplikacioni i pavarur do të mbyllet më 31 mars 2023.

 Ndërsa përdoruesit nuk do të humbasin shumë funksionalitet për shkak të këtij vendimi, mbyllja e aplikacionit do të nënkuptojë gjithashtu fundin e funksionit Photo Paths që u prezantua vitin e kaluar. Veçoria Photo Paths u konceptua si një mënyrë për të lejuar pothuajse këdo që ka një smartphone të ngarkojë foto të thjeshta dydimensionale të rrugëve ose shtigjeve që kompania nuk i kishte dokumentuar ende.

LEXO EDHE:

Back to top button