Hakerët pretendojnë se kanë vjedhur të dhëna nga përdoruesit e Viber

Handala Hack, një grup hakerësh pro-palestinez, pretendon se ka hakuar Viber dhe po kërkon kompensim

Hakerët njoftuan në kanalin e tyre Telegram se kishin vjedhur më shumë se 740 GB të dhëna, duke përfshirë kodin burimor të Viber.

Për të blerë informacionin e vjedhur, grupi i hakerëve po kërkon një shpërblim prej tetë bitcoin, që është rreth 583,000 dollarë.

Viber i është përgjigjur pretendimeve të grupit të hakerëve, me kompaninë që mohoi akuzat për ndërhyrje në sistem dhe komprometim të të dhënave, por deklaroi se një hetim është nisur për të kontrolluar nëse siguria e përdoruesit ishte komprometuar.

“Pas hetimit, ne nuk kemi gjetur asnjë provë për të mbështetur pretendimet se sistemet tona janë hakuar ose të dhënat e përdoruesve janë komprometuar. Siguria e të dhënave të përdoruesve është prioriteti ynë kryesor”, thotë kompania.

Handala Haq është një grup i njohur për sulmet e tij ndaj caqeve izraelite dhe aleatëve të Izraelit. Ata kanë qenë aktivë që nga fillimi i kanalit të tyre Telegram në dhjetor 2023.

Përdoruesit e Viber këshillohen të tregojnë kujdes dhe të monitorojnë situatën derisa Viber të bëjë një njoftim zyrtar dhe të mohojë plotësisht rreziqet ndaj të cilave mund të ekspozohen të dhënat e përdoruesit.

LEXO EDHE:

Back to top button