Hotel-burg në Korenë e Jugut, të ftuarit paguajnë 80 euro në ditë për t’u mbyllur

Në vend që të shkojnë në një hotel luksoz, disa koreanë shkojnë në "burg" kur janë të stresuar. I tillë është koncepti i hotelit “Inside Me”, i cili ndodhet në Hongcheon të Koresë së Jugut dhe duket si një burg.

Njerëzit paguajnë rreth 80 euro në ditë për t’u hequr lirinë dhe për t’u burgosur në një qeli burgu pa asnjë kënaqësi tokësore.

Mysafirët mund të qëndrojnë për 24 ose 48 orë në një dhomë të vogël me përmasa pesë metra katrorë. Nuk ka vend për një shtrat në të, kështu që ju flini në dysheme, dhe të vetmet pajisje janë një tualet dhe një lavaman. Dy herë në ditë mysafirët e hotelit marrin një vakt – zakonisht qull me bazë tërshërë dhe oriz, dhe aktiviteti i vetëm është shikimi nga dritarja.

Në këtë burg nuk lejohen celularët, laptopët apo çdo pajisje tjetër elektronike. Librat janë të ndaluar, si dhe bisedat me “të burgosur” të tjerë. Qëllimi kryesor është të largoheni nga stresorët e përditshëm dhe të kaloni kohë në soditje të qetë pa asnjë ndikim të jashtëm.

Të ftuarit më të shpeshtë të burgut “Brenda meje” janë studentë dhe punonjës të kompanive të ndryshme të cilët çdo ditë janë të ekspozuar ndaj stresit të madh. Në burgun sillet, ata thonë se shpëtojnë nga ai stres dhe gjejnë ngushëllim të përkohshëm në heshtje dhe izolim.

Institucioni i rremë u hap nga avokati Kwon Yong-suk në vitin 2013 dhe disa mijëra të burgosur vullnetarë kanë kaluar nëpër të deri më tani.

LEXO EDHE:

Back to top button