Hulumtimet e reja tregojnë: Supa që hamë kur jemi të sëmurë dëmton qelizat

Është e vërtetë që përbërja e supave nga një qese nuk është e mirë për shëndetin e njeriut, para së gjithash sepse këto supa kanë shumë kripë, pastaj makaronat me miell të bardhë, me fjalë të tjera, shumë karbohidrate dhe një problem i veçantë është i njohur. yndyrna trans, d.m.th., yndyrna bimore të hidrogjenizuara dhe përmirësues të shijes.

Hulumtimet kanë konfirmuar se gratë që konsumojnë sasi të mëdha të supës artificiale kanë një rrezik më të lartë të sindromës metabolike në krahasim me gratë që e hanë atë më rrallë.

Këto efekte të këqija u gjetën tek gratë që hanin supën nga qesja dy herë në javë.

Ndryshe nga konsumimi i shpeshtë, konsumimi i moderuar nuk është i rrezikshëm, ndaj këto supa rekomandohen edhe për ftohjet, temperaturën, diarrenë dhe të vjellat, pasi janë një burim i mirë lëngjesh për të zëvendësuar elektrolitet e humbura.

Për këtë më së shumti fajësohet përmbajtja e lartë e yndyrave trans, ndërsa përqendrimi i lartë i sheqerit dhe kripës dëmton qelizat dhe nxit proceset inflamatore në trup.

LEXO EDHE:

Back to top button