Kini kujdes se çfarë futni në një kabllo zgjatues: Mund të shkaktojë një problem të madh dhe të shkaktojë zjarr

Ditët e ftohta sjellin me vete nevojën për elemente ngrohëse që do të ngrohin shtëpitë tona. Megjithatë, shpesh mund të dëgjojmë një thirrje për t’u kujdesur për mënyrën se si i lëmë elementet ngrohëse kur nuk jemi në shtëpi.

Gjegjësisht, një numër i madh i zjarreve ndodhin për shkak të trajtimit të gabuar të elementeve ngrohëse, si dhe gjendjes së tyre.

Statistikisht, elementët e ngrohjes janë shkaktari i dytë më i zakonshëm i zjarreve, gjë që shumë prej nesh i lë pa koment, duke pasur parasysh se shumë prej nesh ngrohen me ndihmën e tyre. Kur ngrohësit përdoren në mënyrë të gabuar, ato mund të bëhen lehtësisht makthi më i keq i zjarrfikësit, shkruan Krstarica.

Ekspertët vërejnë se kur ngrohësit shkaktojnë zjarre, më së shpeshti shkaktohet nga përdorimi i një kordoni zgjatues në të cilin është futur, pasi jo çdo kordon zgjatues mund të mbështesë fuqinë e ndryshme elektrike të pajisjeve të futura në të. zakonisht në të njëjtën kohë.

Nëse dëshironi të shmangni fatkeqësinë dhe zjarrin, respektoni rregullat e mëposhtme që mund të jenë shumë të dobishme dhe veproni në mënyrë parandaluese:

-Mos e lini kurrë ngrohësin pa mbikëqyrje.

– Mos flini kur ngrohësi juaj është në punë.

– Mbajeni ngrohësin rreth 1 metër larg mobiljeve, batanijeve, rrobave dhe perdeve të paktën një metër.

-Në vend që të përdorni mënyra të rrezikshme për të ngrohur shtëpinë tuaj, kushtojini vëmendje parandalimit të temperaturës që t’i ikë nga shtëpia. Merrni pak shirit për dritare dhe derë ose disa mbrojtëse për të mbajtur nxehtësinë dhe për të mos fryrë nën derë. Ju gjithashtu mund të përdorni mbështjellës flluskë për të vendosur në dritaret tuaja.

LEXO EDHE:

Back to top button