Hulumtimi pretendon: Kujdesi për kafshët shtëpiake është më stresues sesa të jesh prind

Kujdesi për kafshët shtëpiake është më stresues sesa të jesh në një lidhje apo të jesh prind, ka zbuluar një studim i ri.

Sondazhi, i kryer mes 2000 pronarëve të kafshëve shtëpiake, zbuloi se njerëzit janë më të stresuar për t’u kujdesur për kafshën e tyre (42%) sesa marrëdhënia e tyre me partnerin (37%) ose fëmijët e tyre (30%). Kjo mund të jetë për shkak se më shumë se gjysma (51%) mendojnë se kafshët janë gjithashtu nën stres, raporton New York Post .

Foto: Pexels/Sarah Chai

Kur u pyetën se çfarë do ta ndihmonte kafshën e tyre të ndjehej më e qetë, pronarët u përgjigjën se kafshët duhet të kalojnë më shumë kohë jashtë (47%), të shoqërohen me kafshë të tjera shtëpiake (46%), të kalojnë më shumë kohë me ta (44%) dhe të shohin një terapist për kafshët shtëpiake. 43%). Sondazhi, i kryer nga One Pole në emër të ElVet Sciences, zbuloi gjithashtu se njerëzit mendojnë për plakjen e kafshëve të tyre po aq sa mendojnë për plakjen e tyre.

Pronarët e kafshëve shtëpiake mendojnë se mund të dallojnë shenjat se kafsha e tyre po plaket – mungesë energjie (56%), nuk kënaqen më me aktivitetet e preferuara (54%) dhe vështirësi në ngjitjen e shkallëve (51%). Në mënyrë të ngjashme, njerëzit treguan mungesën e energjisë (60%), dhimbjen e kyçeve (48%) dhe mungesën e kënaqësisë në gjërat që bëjnë normalisht (48%) janë shenja që shfaqen tek ata edhe teksa plaken.

Foto: Pexels/Anastasia Shuraeva

Tre shqetësimet kryesore që njerëzit kanë për shëndetin e kafshëve të tyre janë tretja (37%), mosmundësia për të luajtur dhe shijuar jetën (37%) dhe shëndeti i zemrës (33%). Kur bëhet fjalë për shëndetin e tyre, shqetësimet e njerëzve përfshijnë të pamundurën për të shijuar sportet ose aktivitetet pa frikë nga lëndimi (39%), shëndetin e zemrës (38%) dhe tretjen (37%).

Më shumë se dy të tretat (68%) e pronarëve të kafshëve thanë se do të ishte “shumë e dëmshme” të shohin kafshën e tyre të plaket dhe të vuajë, më shumë se humbja e një artikulli të shtrenjtë (62%), humbja e një pune (61%) dhe divorci. ose prishja e një lidhje dashurie (61%).

Foto: Pexels/Bruno Cervera

Shumë u rritën me një kafshë shtëpiake dhe ende i ruajnë ato kujtime, duke menduar për mikun e tyre gëzof të fëmijërisë më shumë se tre herë në javë ose rreth 180 herë në vit.

“Kujdesi për kafshën tuaj në të gjitha fazat e jetës mund të zvogëlojë stresin e tyre, duke ju lejuar të krijoni më shumë kujtime të lumtura së bashku”, tha Amanda Howland, bashkëthemeluese e ElVet Sciences.

LEXO EDHE:

Back to top button