Hungari: Një e katërta e pikave të karburantit kanë probleme me furnizimin

Hungari: Një e katërta e pikave të karburantit kanë probleme me furnizimin

Rreth një e katërta e pikave të karburantit në Hungari kanë probleme me furnizimin, duke përfshirë 100 prej tyre në pronësi të grupit të naftës dhe gazit MOL, raportoi të martën portali i lajmeve Telex.hu.

Benzina po mbaron për shkak të rritjes së fortë të kërkesës, e cila u shkaktua nga kufiri i çmimeve të qeverisë një vit më parë për të lehtësuar presionin e inflacionit mbi qytetarët, por edhe për shkak të mirëmbajtjes në rafinerinë kryesore të MOL, shkruan portali.

Në ditët e fundit, rreth një e pesta e pikave të karburantit të MOL kanë mbetur pa benzinë ​​për disa orë, njoftoi kompania. MOL zotëron rreth 500 stacione në Hungari.

Meqenëse çmimet kanë qenë të kufizuara, kërkesa për karburant është rritur fuqishëm dhe konkurrenca ka ulur ndjeshëm importet, tha MOL.

Kompania deklaroi për Telex-in se në muajt e kaluar ka furnizuar “në një masë” rreth 1700 nga 2000 pikat e karburantit në Hungari.

Rafineria e MOL në Szazhalombatta është ende duke punuar, me kapacitet të kufizuar dhe nuk është e besueshme të thuhet se kur do të përfundojë mirëmbajtja, theksojnë ata, duke shtuar se “duhet të presin një mungesë furnizimi këtë javë”.

Qeveria hungareze kufizoi çmimin e karburantit në nëntor të vitit të kaluar, por në korrik, për shkak të problemeve me furnizimin, përjashtoi nga kufizimet drejtuesit e makinave të kompanisë.

Të hënën, ata theksuan se do të kufizojnë çmimet vitin e ardhshëm vetëm nëse dërgesat e naftës nga Rusia vazhdojnë të mbërrijnë dhe nëse MOL vazhdon përpunimin në rafinerinë Szazhalombatta pa ndërprerje.

Në fillim të muajit, MOL njoftoi se kufizoi përkohësisht dërgesat e karburantit për disa tregtarë, sepse furnizimet e naftës nga Rusia ranë “dukshëm” nën nivelet normale dhe kapacitetet e tyre u reduktuan për shkak të mirëmbajtjes në rafinerinë e Danubit.

LEXO EDHE:

Back to top button