I ftohti, Ministria e Shëndetësisë me apel për qytetarët

Ministria e Shëndetësisë njofton se ka marrë paralajmërime nga Komisioni për parandalim të efekteve dëmtuese nga valët e ftohta. Sipas këtij paralajmërimi gjatë ditës së nesërme916.02.2021) priten temperatura shumë të ulëta në të gjithë territorin e shtetit, temperatura që paraqesin fazën alarmuese, respektivisht faza e verdhë.

- Advertisment -

Ministria e Shëndetësisë apelon tek qytetarët veshje të rrobave të ngrohta me shumë shtresa, përdorimi i këpucëve adekuate për borë dhe akull, konsumimi më i shpeshtë i pijeve të nxehta, shmangia e alkoolit, sepse rrit rrezikun e hipotermisë, ndjekja e rregullave për të sëmurët kronikë, dhe në rast të vështirësisë në frymëmarrje, qytetarët këshillohen që menjëherë të kontaktojnë mjekun amë.

Në të njëjtën kohë, rekomandohet të shmangni praktikimin e aktivitetit fizik në ambient të hapur, ndërsa gjatë lëvizjes të kihet  kujdes në sipërfaqet e rrëshqitshme.

LEXO EDHE:

Back to top button