I gjithë interneti po flet për robotin e Elon Musk

Premiera e robotit humanoid Optimus nuk u prit me entuziazëm masiv në publik.

 

Gjatë ngjarjes Tesla AI Day 2022, Elon Musk prezantoi robotin humanoid Optimus në botë, i cili doli në skenë dhe i bëri me dorë audiencës.

Kjo ishte hera e parë që Optimus ecte dhe kryente funksione motorike plotësisht në mënyrë të pavarur, kështu që mund të konkludohet se prezantimi ishte një sukses, pasi roboti e kreu detyrën e tij.

Megjithatë, njerëzit në internet dhe veçanërisht në faqen Reddit u zhgënjyen nga ajo që u shfaq, kështu që prezantimi i robotit Optimus hasi shpejt në tallje nga shumë përdorues.

“Kur lexova se ai “eci në skenë”, prisja ta shihja duke ecur me besim si një robot i vërtetë T-1000. Për pak u urinova kur e pashë duke u lëkundur ngadalë në skenë,” tha përdoruesi MVIVN, për të cilin TheUpperHand shtoi: “Ai ecën sikur të ishte i dehur”.

“Ata bënë një version më të madh dhe më pak mbresëlënës të robotit ASIMO,” pohoi Tough_Yoghurt7177.

“Honda bëri robotë që ecin në vitin 1986, dhe në vitin 1993 ata kishin një robot që bënte të njëjtën gjë si ky, gati 30 vjet më parë”, shton Zeptillian.

Shumë e kanë krahasuar Optimus me robotët Boston Dynamics.
“A prezantuan vërtet një robot që duket si teknologjia e viteve ’80 kur Boston Dynamics ka robotë që bëjnë rrokullisje prapa dhe parkour?” Për greota, “tha Killerdude8.

Komentet nuk ishin dashamirës as me vetë Elon Musk, për të cilin përdoruesit e Reddit thanë se ishte “përsëri duke u përpjekur të ‘shes mjegull'” dhe se ishte “më mirë të fokusohej në të metat e makinave të tij sesa të prezantonte robotë humanoidë”.

Megjithatë, Elon Musk pohon se roboti fuqizohet nga e njëjta inteligjencë artificiale që gjendet në makinat Tesla, dhe meqenëse njeriu më i pasur në botë është një nga themeluesit e OpenAI, softueri i të cilit DALL-E 2 e ka pushtuar botën, ka pa dyshim se Optimus do të jetë jashtëzakonisht i aftë për softuer, dhe pengesa kryesore është përmirësimi i aftësive motorike.

LEXO EDHE:

Back to top button